Megjelent a Blog Segítő első kiadásra jelölt verziója

Örömmel jelentem be, hogy megjelent a Blog Segítő első kiadásra jelölt verziója. Számos újdonságot hoz a korábbi verzióhoz képest. Kapott egy beállító felületet, ahol be tudjuk állítani, hogy mely tartalom típusokat tekintünk blog bejegyzésnek. Ezekhez fog hozzáadódni az immár három plusz gomb és ezek a tartalom típusok fognak megjelenni a szerekesztés alatt lévő blog bejegyzések között. Immár be lehet állítani azt is, hogy hány bejegyzés jelenjen meg itt és azok milyen sorrendben legyenek. NerverGone javaslatára bekerült egy Ment és szerkeszt gomb, amivel egy pillanatnyi állapotot tudunk rögzíteni a bejegyzésről és egyből folytathatjuk a munkát. A másik két gombhoz, melyek a node állapotát változtatják meg egy-egy újabb jogosultság lett adva, lehetőséget biztosítva ezzel, hogy kontrollálni tudjuk a gombok megjelenését. Az adminisztrációs menübe bekerült a Saját adatok, az Adminisztráció és a Kilépés menüpont. Így a Navigáció blokkra biztosan nem lesz szükségünk. Számos biztonsági javítás lett még hozzáadva előkészítve a terepet a közösségi blogokon való használatra.
Kérem aki teheti és van kedve az tesztelje a rendszert. Megjegyzéseket szívesen látom itt a blogon, vagy a projekt hivatalos oldalán!

Már ez a bejegyzés is a modul segítségével készült.

Hozzászólások

"Upgrade to multi user blog system. - up to version 2.0"

Ez mit takar pontosan, és mikorra várható a 2.0 ? :)
Köszönöm a fejlesztést, igazán hasznos! :)

Jelenleg a user által létrehozott tartalmakhoz kapcsolódó hozzászólásokat mutatja a rendszer és ha van joga a hozzászólások adminisztrációjához akkor megjelenik a link. Na most ha van egy multiblog site, azon nem biztos, hogy mindenkinek meg akarják adni a hozzászólások adminisztrációját. Létezik ugyan egy modul, ami segítségével a user blogbejegyzéseihez kapcsolódó hozzászólásokat tudja adminisztrálni, de ez nem tudom, hogy hogyan működik. Valószínűleg majd nem ugyan erre az adminisztrációs oldalra kell dobni a júzert, hanem egy másikra, de ezt még nem tudom, mert még nem néztem meg. A modul alapvetően szerintem jól használható egyébként multi user blog környezetben is. A listában csak a userhez kapcsolódó tartalmak jelennek meg. Szóval egy olyan közösségi blogban, ahol több adminisztrátor van ott teljesen jól használható szerintem (nem teszteltem) de egy ilyen multi user blog site-on lövésem sincs, hogy mit kéne tudnia.

pp

Még elgondolkozom ezen, de jók a felvetéseid. Szerintem egyelőre az is jó lenne, ha mindenki a maga bejegyzéseit, és az azokra érkezett hozzászólásokat látná, már jó lenne.
Meggondolom ezt még alaposan, mert mikor először olvastam a modulodról, a Debrecenfalu (multi-user blog) kapcsán nagyon megörültem neki, ha már az automatikus mentés nem mindig használható dolog, ahogy beszéltünk róla.

Kipróbáltam, remek modul, viszont kérésem lenne. :)
Megoldható, hogy már a legelső mentés előtt elérhető legyen a "ment és szerkeszt" gomb? Így ugyanis egy bejegyzés írásakor először el kell mentenem vázlatként, majd újra visszatérve a szerkesztéshez tudom használni a fenti funkciót.

Ezzel az a baj, hogy amikor még nincs node, akkor még nem tudjuk, hogy publikus lesz-e vagy sem. A ment és szerkeszt gomb, az úgy működik mint a mentés gomb. Tehát itt nekem két gomb kéne egy ment és szerkeszt valamint egy ment piszkozatok közé és szerkeszt. Ugyanis ha itt egy ment és szerkeszt lenne csak, akkor simán lehet, hogy Te megnyomod és akkor egyből publikálásra is kerül, ha így van az alapértelmezett munkamenet beállítva.(és a google reader meg bekajálja a félig kész tartalmadat) Szóval ez nem egy egyszerű kérés, nem véletlenül maradt ki.

pp

Számomra a "ment piszkozatok közé és szerkeszt" teljesen logikus, igazából én erre is gondoltam. Méghozzá azért, mert ha tovább szeretném szerkeszteni, akkor valószínűleg még nem szeretném publikálni, csak egy biztonsági mentést készíteni, ami már a rendszerben van. A legvégén pedig, ha kész van a bejegyzés, úgyis eldöntöm a gombok egyikével, hogy hagyom publikálatlanul, vagy elérhetővé teszem.

Számomra meg nem, úgyhogy ez egy be/kikapcsolható feature lesz.

pp

Kompromisszumképesen engedek a nyomásnak. :)

Próbálni nekem még nem volt módom.

Viszont biztos emlékszel, hogy Wim Mostrey egy többfelhasználós Drupal blog disztribúción dolgozik. Érdemes lehet vele felvenni a kapcsolatot, ha még nem fedezte fel a projektedet - valószínűleg mindketten profitálhatnátok belőle.

Néztem már a csoportot és néztem a Single-User Blog profile-t is(ott ajánlottam is a modulomat). Azért is írtam bele a todo-ba, hogy látszódjon, hogy multiblogra még nem alkalmas a modul. Jelenleg a hozzászólások linkje csak akkor jelenik meg, ha van jogosultsága a usernek a hozzászólásokat adminisztrálni. Nyílván ha másik modul van fent (mondjuk a usercomment) akkor már máshova kéne mutatni, nem a hozzászólások adminisztrálására. De kérdés az, hogy hova is legyen az a mutatás. A legjobb lenne, ha ebben a usercomment modulban lenne egy lista ami ugyan úgy néz ki mint a sima hozzászólások adminisztrálása.

pp

Sziasztok szép estét!

Lenne 2 db kérdésem ami nagyon fontos számomra, de sajnos eddig nem jöttem rá a titkára pedig biztos roppant egyszerű.

1. Hogy a csudába lehet kiíratni egy blog bejegyzés végére a hozzá tartozó címkéket?

2. Hogyan lehet azt megcsinálni, mint ahogy itt is van, hogy pl az adminok hozzászólásainál más legyen a háttérszín, magyarul elsőre meg lehessen állapítani, hogy az adott hozzászólást egy admin írta?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

1. Elmész a Tartalom kezelés -> Taxonómia részhez. Itt felül van egy olyan fül, hogy Szótár hozzáadása. Itt hozzáadsz egy szótárt legyen a neve Címkék. A tartalom típusok résznél beklikkeled a tartalom típusokat amiket címkézni akarsz és a beállításoknál pedig tegyél pipát a címkék elé. Már kész is vagy, a többit a Drupal elintézi.

2. Sminkeléssel lehet megoldani.

pp