Már többször nekiláttam, hogy rendbe szedjem a gépemet, amiben egy fent nevezett videokártya van. Ha tolok egy fglrxinfo-t akkor a következőt kapom:

fglrxinfo: ../../src/xcb_io.c:350: _XReply: Assertion \`!dpy->xcb->reply_data' failed.
Félbeszakítva

Nekiálltam. Leszedtem a compiz-t és az fglrx-es csomagokat. Egyedül a linux-restricted-modul maradt fent. Ekkor jött egy újraindítás és jött a csodálkozás, hogy nahát van fglrx. Persze, hogy van hiszen a linux-restricted-modul között ott figyel az fglrx. Ekkor már működik a fglrxinfo, de azt írja ki, hogy Messa driver van fent a gépemen. Ezután nekiálltam a következő címen található leírás szerint végrehajtani a frissítést.

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide#Method_2:_Manual_Method_.28installing_Catalyst_8.6.29

Az első rész után kell egy újraindítás és akkor már vidáman lehetünk mert ott virít az ATI az fglrxinfo kimenetében. A következő részben felraktam az ati által kiadott drivert. Itt elfelejtettem egy újraindítást ezért (gondolom) a bennmaradt fglrx modul miatt nem volt hajlandó telepíteni a csomagot. Újraindítottam a gépet tehát. Ekkor már mindenfajta zokszó nélkül települt a csomag. Az fglrx szegmenshibával elszállt. Nem estem kétségbe és újraindítottam a gépet és mit látok amikor beírom, hogy fglrxinfo?

fglrxinfo: ../../src/xcb_io.c:350: _XReply: Assertion \`!dpy->xcb->reply_data' failed.
Félbeszakítva

Azt hiszem most megint egy évig nem fogok a kérdéssel foglalkozni. ;)

persze, hogy megpróbáltam, mindjárt a bejegyzés után… sudo fglrxinfo és akkor már kiírja az infokat… ezmiez?

display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon X1350
OpenGL version string: 2.1.8087 Release