Zseniális volt. Röviden ennyit tudnék mondani. Nagyszerű előadások, jó előadók. Pörgős, szép ívű program. Pónya Judit és Rung András (valamint a többi szervező) kitett magáért.

Az ív megrajzolásában nagy szerepet játszott Polgár Péter Balázs előadása, melyben azt taglalta a használhatóság mint fogalom milyen tág értelemben értelmezhető. Felhívta a figyelmet arra, hogy az előadók bár különböző területeken dolgozva különböző megnevezéseket használnak a különböző fogalmakra azért mégiscsak egy dologról beszélnek.

Eztán belelendültünk. Judit a felhasználó oldalát, szempontjait mutatta be. Arra a kérdésre adta meg a választ, hogy miért fontos a felhasználónak a usability. Utána Vecsei László a másik oldalt, az üzleti szempontokat taglalta. Mindkét előadás adott olyan újdonságokat a számomra, melyekért már érdemes volt elmenni a rendezvényre.

A szünet előtt András mutatta be, mennyire hatékony tud lenni egy használhatósági vizsgálat és milyen gyorsan hozhatja akár a forgalom megduplázódását is. Kár, hogy nem készült róla videó felvétel, mert ütős marketing anyag tudott volna lenni bármely ilyen témával foglalkozó csapat számára, ha el kell adni az ügyfélnek a szolgáltatását.

A szünet után Herendy Csilla osztotta meg velünk tesztelési tapasztalatait, majd Fehér Katalin az online közösségek munkára fogásáról beszélt. Talán felesleges ismételnem, hogy ezek az előadások is, mint szinte mindegyik ezen a napon, olyan kulcs információkat, gondolat ébresztő ötleteket tartalmazott amik az aha élményt(nem a popegyüttes, az a-ha) adták.

A két prezis előadó Laufer László és Udvardy Dávid szintén kitett magáért. László konkrét példákon keresztül mutatta be hogyan fejlesztették a prezi felhasználói felületét. Megtudhattuk hogyan derítették fel és javították ki a hibákat.

Az utolsó előadásban Almásy Csilla gerincgyógyász arról beszélt, hogy a megfelelően kialakított, vagyis felhasználóbarát munkakörnyezet nem csak kényelmi, hanem egészségügyi szempontok miatt is fontos.

Sajnos el kellett rohannom, így a gyümölcsöző eszmecserékre már nem tudtam maradni.

Mindent összevetve köszönettel tartozom a szervezőknek, hogy összehozták ezt a nagyszerű délutánt!