Ha csak érdeklődsz a Drupal iránt és a Program áttekintése után bizonytalan vagy kérlek feltétlen olvasd le ezt a bejegyzést! A programot ugyanis úgy állítottuk össze, hogy a rendszert egyáltalán nem ismerő érdeklődők rengeteg új információval lehessenek gazdagabbak.

Minden előadás nagyszerű lesz, én most igyekszem azokat kiemelni amik az érdeklődők, a Drupallal ismerkedni vágyók számára lehet fontos.

Az előadásom, ami a Drupal világát mutatja be elengedhetetlen egy ismerkedőnek. Reményeim szerint minden információt megkapsz itt, hogy képbe kerülj. Mindent meg fogok tenni, hogy az előadás után alig várjad majd, hogy kipróbáld és élesben is használd a rendszert.

Ha úgy gondolod, számodra az “egyből a mély vízbe” működik, vagy megnézted a tavalyi bevezető előadásomat felvételről (idén is erről fogok beszlni), akkor irány a kisterem és nézd meg Szántó Gábor előadását.

Vigyázz! Ez tényleg mély víz lesz. A kisterembe ugyanis elsősorban a Drupalt már ismerő, tudásukat elmélyíteni vágyó webmestereket, sminkmestereket és programozókat várjuk.

Egy rövid szünet után javaslom a Magyar EU-elnökség honlapjának bemutatóját tekintsd meg, de ha ámulni vágysz, nézd meg Boros Ádám bemutatóját ami egy több domaint/weboldalt kiszolgáló Drupal megvalósításáról szól.

Ha nem akarsz vesződni a tárhely bérléssel, Drupal telepítéssel, vagy még aznap szeretnéd kipróbálni mit is tud az új hetes Drupal akkor mindenképpen hallgasd meg Hajas Tamás előadását.

Ha webáruházat szeretnél építeni akkor kukkants be Balázs Attila előadására. Vigyázz ez szintén mély víz lesz. Lehet nem értesz meg mindent, de látni fogod mikre képes ilyen fronton a Drupal.

Az ebéd után Prunk-Éger Edgár fogja megmutatni, hogyan lehet a Drupalt könnyedén SEO baráttá tenni. Hallottál olyat, hogy ezt nem lehet? Hidd el akik ezt mondták fogalmuk sincs mi az a Drupal. Valószínűleg egyszer megpróbálták, csak szakértelem híján nem voltak képesek megoldani a feladatot. Ezt beismerni nehéz, ezért próbálják meg a teljesen ártatlan rendszerre kenni saját hibáikat. Nem hiszed? Akkor mindenképpen legyél ott amikor Edgár megmutatja, hogy mindent meg lehet oldani kedvenc tartalomkezelőnkkel.

Párhuzamosan ezzel Fehér János a Drupal teljesítmény hangolásáról fog beszélni. Ha nem barátod a konzol és nem érdekel a szerverek belső működése akkor veszélyes lehet számodra ez az előadás! :) Ha rendszergazda vagy és mindened a szervered tökéletes működése, imádod a biteket reszelni, akkor ezt az előadást neked találták ki!

A Drupal világa hatalmas ebben a világban segít eligazodni Csécsy László. Vele párhuzamosan Boros Ádám térkép integrálásáról fog beszélni.

Lippai Ádám előadása száz százalékig az ismerkedőknek, tehát Neked szól. Ádám megmutatja a nagyvilágban kik használnak Drupalt és mire. Segíteni fog meghozni a döntést, hogy neked is ezt a rendszert kell használnod. Más út nincs. :)

Vele párhuzamos előadást csak akkor javaslom, ha képes vagy elviselni a konzolon repkedő karakterek látványát és elfogadod, hogy a megjelenő furcsa jelek hatására többen az ÁÁÁÁ, Fúúú, jesz-jesz felkiáltásokban fognak kitörni. Páldi Zoltán előadása egyértelműen a Drupal megoldásokat szállítóinak szól, de nekik kihagyhatatlan. Ha nem ismered a Drusht az előadás után nem fogod érteni miért nem használod.

A következő részből elsősorban Hojtsy Gábor előadását ajánlom, aki a következő még kiadás alatt lévő Drupal verzióról a hetesről fog beszélni. Vele párhuzamosan Szabó Dénes arról beszél, hogyan lehet könnyedén és egyszerűen bármilyen dizájnt rászabni a Drupalra. Ez utóbbit akkor ajánlom, ha webfejlesztő vénával rendelkező ismerkedő vagy.

A rövid esettanulmányok szintén az ismerkedő, tehát Neked lettek kitalálva. Itt több vállalkozó szellemű előadó fogja röviden bemutatni mit és hogyan valósított meg Drupalban. Mindenképpen nézd meg.

A vele párhuzamosan futó előadás azon ismerkedők számára lehet elsősorban érdekes, akik a LAMP környezett helyett a Microsoft platformját részesítik előnybe a webes/intranetes megoldások készítése során. Lippai Ádámmal közösen bemutatjuk milyen egyszerűen használhatják ők is a Drupalt.

Az utolsó részből Hajas Tamás előadását javaslom aki azt mutatja meg nekünk hogyan lehet közösségi oldalakat készíteni Drupal segítségével. Vele párhuzamosan Csonka Gergely grafikon megjelenítők integrálását mutatja meg a Drupalt már ismerők számára.

Fontos tudnod, hogy a rendezvény itt nem ér véget. A Drupal nem csak egy rendszer, hanem egy közösség. Az este folyamán lazább környezetben folytathatod az ismerkedést amit a szünetekben, esetleg előadások alatt már elkezdtél. Talán még a második, közösségi napra is elcsábulsz.

Vigyázz! A Drupal fertőző, könnyen káros mellékhatásoktól mentes szenvedéllyé válhat. Én szóltam!

Találkozunk a konferencián: Drupal Hétvége 2010 november 13.-14.