Soha nem látott aktivitás a fordítói listán.

Nemrég hirdette meg Tolmi, hogy bizonyos moduloknak a fordítására szüksége van és erre pénzt is áldozna. Annyira tetszett az ötlet, hogy egy hangyányi összeggel én is beszálltam. Talán ennek köszönhetően megélénkült a fordítói levlista és elkezdtek jönni a levelek, hogy ki milyen modult fordított. Többen kérdezték, hogy hogyan tudják megosztani a már elkészült fordításukat. Az egyik válaszból kiderült, hogy Aries már üzemeltet egy saját fordítást segítő szervert, amit szívesen megoszt a közösséggel. Természetesen ez a szerver csak addig fog üzemelni, amíg el nem indul a hivatalos drupal.org-os fordítást támogató szerver, melyet Goba novemberre ígért. Aki szeretné segíteni a fordítást, mert szeretne sok magyar nyelvű modult, az a következőket teheti:

Hozzászólások

Aries szervere támogatja az l10n_client használatát?
Én tudok egy ilyenről, talán jó lenne egybeolvasztani a kettő tartalmát:
http://l10n.windmill.sk/

A windmill szervert en hoztam letre, de mivel nem regisztralt senki, ezert nem is frissitettem, nem raktam fel uj modul verziokat indulas ota. (es meg a sajat jelszavamat is elfelejtettem) szoval teljes kudarc :)

Terveztem, hogy frissitek D6-ra ha mar megjelent a D6os l10n_server, de meg nem volt ra idom. Orulok, hogy valaki megelozott.. Szoval, tenyleg jo lenne egy ossznepi osszefogas, mert a modulforditas teren nagyon le vagyunk maradva..

Probalok regisztralni a mindworks-re, de csak nem jon az az email..

Szia, ha jól látom sikerült. Ha gond van, tudod, hogy hol találsz ;)

Tudom, hogy nem jó helyen járok, de nem tudom, hogy fent vagyok -e a fordítói levlistán, és csak ezért nem is iratkoznék fel. Viszont találtam két hibát a Drupal 6 fordításában, megosztom itt:

A menürendszer csak belső útvonalakat tárol, de az útvonal álveneveket megjelenítéskor használja.

Külső blogkezelő alkalamzásokhoz engedélyezendő

Beküldtem őket a fordítás listára, mégiscsak ott a helye. :)

Annyi kiegészítés, hogy a szerver tovább fog üzemelni a drupal.org-os hivatalos változat után. Ennek oka az, hogy számos projekt (pl. CiviCRM) licenszelési problémák miatt nincs a d.org-on, illetve szeretnék nem csak drupalos projekteket támogatni. Tehát nem konkurálni fog vele, hanem olyan projekteknek ad majd teret, amelyek nincsenek a d.org-on. Egyelőre használjátok egészséggel. :)