Kedves Résztvevő!

Szeretnénk pár fontos dolgot elmondani neked.

Először is talán a legfontosabb, hogy jövő hét hétfőn, 2010 május 3.-án indul a kurzus. 11 órakor lesz az első adásunk. Az adást a kurzus bal oldalán található “Adás” linkre való kattintással lehet elérni majd.

Mindjárt a második, hogy tudd itt egy új szemléletű oktatásban veszel részt mely elsősorban a résztvevők közötti kommunikációra épít és nem a hagyományos egyirányú tanártól diák felé történő sugárzára. A kurzus adminisztrátorai / koordinátorai / inspirátorai szintén résztvevői a kurzusnak.

A mi legfontosabb dolgunk, hogy segítsünk neked a tudásodat építeni, hogy azt és olyan mélységig sajátítsd el ahogy az neked szükséges.

Nincs a hagyományos értelembe vett tananyag amit bebiflázva meg nem értve is át lehet menni a vizsgán.

A képzés során lefektetünk pár alapelvet amihez ragaszkodni fogunk, kijelölünk célokat amiket el kell majd érned. Azt hogy milyen úton jutsz el a célodig és ehhez milyen eszközöket veszel majd igénybe magad választhatod. Természetesen segíteni fogunk neked, támogatunk és bemutatjuk azokat az eszközöket amik nekünk segítettek.

Hogy megértsd miért így teszünk nézd meg az alábbi kis ábrát:

A -> C <- B

Vannak akik A pontból indulnak és vannak akik B pontból. Ha mindannyian tudják, hogy C pontba kell eljutniuk akkor van rá esély, hogy odajutnak. Azonban ha valaki aki már A-ból C-be eljutott és elmondja a többieknek hogyan kell eljutni C-be akkor bizony akik B-ből indulnak igencsak messze kerülnek a céltól. :D

Kulcsi és én, úgy gondolom igen szerencsés párost alkotunk ebből a szempontból, hisz egyikünk humán másikunk reál területről érkezett. A webbel való ismerkedésünknél az egyikőnk a szerveroldalról építette fel tudását, míg másikunk a kliens oldalról érkezve bővítette ismereteit és szakértelmét.

Így lesz az egy meg egy több mint kettő létrehozva egy új minőséget. Számomra hihetetlen inspiráló ez a fajta közös munka. Szeretnénk, hogy ha te is, vagy inkább ti is megtapasztalnátok az együtt alkotás nagyszerű élményét.

Ehhez kommunikálni kell. Kérdezz, válaszolj, javasolj, vess fel kíváncsian várjuk. Két szabályunk van csak:

  1. tilos a másik ember személyét értékelni, kivéve a pozitív visszajelzések.
  2. Ha értékelsz az előnyöknek mindig nagyobb számban kell megjelenni mondandódban mint a hátrányoknak.

Ha azt mondanád, ez torzítja a kommunikációt arra kérünk várj a kurzus végéig és utána döntsd el, hogy ez a torzítás negatív vagy pozitív (esetleg semmi) hatással volt a tanulási folyamatra. :D

Számos eszköz van a kommunikációra. Használhatod az oldalon található lehetőségeket (kérdés, hozzászólás, cset), de van egy dolog ami ezen túl segít a dolgok mélyebb megértésében is.

Ez pedig az, ha indítasz egy blogot és a szerzett tapasztalatokat, felismeréseket összefoglalod, leírod és megosztod másokkal, hogy ők reflektálhassanak rá. Nem hiszed? Próbáld ki!

Nézzük milyen végső előkészületekre lesz szükségünk, hogy minden gördülékenyen menjen:

  1. A saját adataid szerkesztésénél a személyes adatokat töltsd ki. Tudod kommunikáció! Ehhez, jó ha tudjuk ki vagy. Egy igazi név, egy arckép, egy rövid bemutatkozás segít kiépíteni az őszinte beszélgetésekhez szükséges bizalmat.

  2. Legyen egy működő Drupal tesztkörnyezeted és egy szövegszerkesztőd, mely UTF-8 képes.

  3. A tv adások alatt kérdezni csak azok tudnak aki a ustream.tv oldalon regisztrálnak. Javasoljuk tehát, regisztrálj.

  4. Indíts egy blogot. Mindegy, hogy hol. (blogter.hu, blogspot.com, blog.hu, freeblog.hu)

Végül ne feledd Hétfőn 11-kor találkozunk!

Palócz István