Egyértelműen az október a Drupal hetesről fog majd szólni. Hihetetlen erők mozognak a háttérben. Mindenki bevet minden bevethetőt, hogy a hetes minél előbb elkészüljön. Kurucz István aka Nevergone se tétlenkedett és megszervezte az első debreceni Drupal folt futamot mely eredményeiről remélhetőleg majd egy blogbejegyzés formájában be is számol. Ez a blogbejegyzés szerintem arra sarkall majd mindenkit, hogy a környezetében Ő is szervezzen egy ilyen folt futamot. Budapesten mikor legyen?

Mivel jövő héten nászútra megyek ezért a szokásos linkcsokor el fog maradni, de ígérem utána kipihenten és megújult erővel látok neki a blogbejegyzések írásának. Erre már csak azért is szükségem lesz, hisz indul a KEWLAP01 mely módszertanát tekintve erősen épít az emberek közötti tartalmas információ cserére.

No akkor nézzünk a linkeket:

Drupal 7.0 Alpha 7 released | drupal.org Megjelent a Drupal 7 hetedik alfa verziója. Töltsd le, próbáld ki és írd le ha valami nem ment! Ha nem tudod ezt hogyan kell, irány a http://drupal.hu vagy a #drupal.hu IRC csatorna ott minden szükséges információt elmondanak neked, csak kérdezned kell. Drupal 7: let’s get it done | Dries Buytaert Az Acquia felajánlotta, hogy egy teljes munkaidős Drupal fejlesztőt delegál acélból, hogy mielőbb meg legyen oldva a 20 kritikus issue a Drupal 7-ben. Hajrá.

Retrieving And Using Data From Google Analytics | Engineered Web Nemrég láttuk, hogyan lehet adatokat eljuttatni a Google Analytics felé a Drupalból. Most nézzük meg azt, hogy hogyan tudunk kinyerni adatokat az Analyticsből és hogyan tudjuk azokat megjeleníteni egy Drupal oldalon.

Mapping Freemind .mm to ditamap | Pronovix Egy szép példa alkalmazás integrációra. Avagy ne találd fel a melegvizet. Freeminddal megszerkeszted, importálod Drupalba, hogy DITA szabvány szerint tárold.

Reporting Ubercart Orders to Google Analytics | Commerce Guys Übercart rendelések nyomkövetése Google Analytics segítségével. Vajon melyik országból rendelték a legtöbb rózsaszín párducot? Most megtudhatod!

SOAP Server | drupal.org SOAP Server Drupalhoz. Úgy tűnik az ötös ágat fejlesztik erősen.

Allowing anonymous IP-based access to content with Boost, subscription model | Midwestern Mac, LLC Hogyan lehet bizonyos IP címekről érkező felhasználók számára tiltani a Boost modul gyorstárazását.

Tracking Custom Variables With Google Analytics | Engineered Web A Google Analytics sokra többre képes mint azt gondolnánk. Ebben a rövid kis példában bemutatásra kerül, hogy hogyan lehet követni a tartalmak típusának látogatottságát. Vagyis az Analyltics felületén lesz egy olyan rész, ahol azt vizsgálhatjuk, hogy a tartalom típusok függvényében mi történt az oldalon.

Top 10 Drupal 7 Books: An Early Look 10 könyv a Drupal hetesről. Még nem mindegyiket foghatod a kezedbe, de a legtöbb már rendelhető. :)

Tutorial Video: Spotlighting the Arrange Fields Module CCk-ban az űrlap elemek sorrendjét tudjuk csak beállítani. Az Arrange Fields modul segítségével bármely űrlap mezőit tudjuk tetszőleges helyre elhelyezni. Igen, igen, nem csak a sorrendjét tudjuk módosítani, hanem akár egymás mellé is pakolhatjuk azokat. Persze kérdés mi van az olyan mezőkkel amiknek a mérete változtatható, vagy automatikusan bővül mint egy multiple CCk mező. Mindenesetre egy nagyon izgalmas eszközt láthatunk a bemutató videón. Tessék megnézni.

Idea for new Omega logo/icon… | himerus Omega smink lógó terve. Az Omega smink egy alapsmink, mely segítségével saját sminket építhetünk. Maga az Omega a 960.gs grid systemre(rács rendszerre) épül.

Configuring Tomcat to provide UTF-8 support for Solr | Wim Mostrey Tomcat beállítása úgy, hogy támogassa az UTF-8 kódolást a Solr-ben.

Ten ugly comment spam techniques | Dries Buytaert Ostoba robotok akiket elkapott a Mollom. Engem mindig megdöbbent, hogy még mindig megéri spamelni.

Komodo Edit beállítása Drupal fejlesztéshez on Vimeo Nevergone vagyis Kurucz István bemutatja nekünk hogyan kell beállítani a Komodo szerkesztőt Drupal fejlesztéshez.

Aegir bulk backup script updated | migueljacq.com Tömeges szájt mentés Aegir segítségével. Ha használsz Aegir-t akkor erre a frissített szkriptre szükséged lehet.

On Drupal 7 modules | drupal4hu

Early prototype of a Drupal documentation platform for Community driven documentation in DITA | Pronovix Közösségi dokumentum kezelő platform Drupalban DITA alapján. Dita struktúra megjelenítése/szerkesztése drupal mezők segítségével WYSIWYG XLM szerkiesztő A kapcsolódó tartalmak beküldése bookmarklet(erre mi a magyar?) segítségével Húzd és vond felhasználói felület a DITA térképek építéséhez

Drupal the Card Game – 250 decks and 37 countries later | NodeOne Drupal kártyajáték után készített felmérés eredménye. Érdekes.

New Book: Drupal 7 Module Development (released in RAW) | TechnoSophos Drupal 6 Modulfejlesztés c. új könyv fog megjelenni nemsokára a Pack Publishing gondozásában.

Coolest modules (and theme) of the week | RandyFay.com A legjobb modulok vagy sminkek a (múlt) héten.

BeautyTips | drupal.org drupal.hu-n merült fel kérdésként, hogy hogyan lehet megoldani, hogy a beviteli mezők magyarázó szövege felpattanó buborékban jelenjen meg. Edit küldte be ezt a modult. A "Try out a demonstration" linkre kattintva lehet ámulni miket tud az a jquery beépülő amit a modul használ.

Testing Drupal 7 on a virtual appliance with MySQL 5.1 and the InnoDB plugin - Lenz Grimmer’s blog Drupal 7 tesztelése InnoDB plugin segítségével

Views: Making a view show different content to different users based on role | RandyFay.com Különböző tartalmak megjelenítése különböző felhasználóknak. Érdekes megoldás, sose gondoltam volna, hogy működhet. A lényeg, hogy egy nézeten belül több display-t hozunk létre. Ezeket azután különböző csoportba rendezzük és jogosultsági erősorrendbe állítjuk. Érdekes.

The Butterfly Effect | EchoDitto Labs Oly sokszor követtem el a cikkben említett hibát, hogy a hibakeresési vermem tetején szerepel mindig a lehetséges kiváltó okok között az, hogy nincs return a függvény végén. Vagyis nem ad vissza értéket, ezért kívülről úgy tűnhet, mintha nem csinálna semmit. (ugye, ugye, néma gyereknek az anyja se érti…) Az érdekessége a hibának, hogy a hiba egy teljesen más helyen jelentkezik és ezért nem olyan könnyű megtalálni. Szerkesztőn készített is egy foltot és azon kesereg, milyen nehezen is kerül az bele a Drupal core-ba. Érdemes elolvasni a kapcsolódó issue-t is.

VPS! Getting Drupal up and running on a linode (revisited) | aWebFactory Majd három évvel ezelőtt írt cikkét frissítette victorkane, melyben bemutatja milyen egyszerű egy VPS-re Drupal környezetet varázsolni. Bár vannak kész megoldások, mégis elképzelhető, hogy mi mindent magunknak szeretnénk beállítani. Hajrá! :)