Régóta nem jelentkeztem “Hírek a Drupal világából” sorozatommal, de most elhatároztam, hogy újrakezdem és igyekszem hetente összeszedni az érdekességeket. Sem a Drupal Táborról, sem a DrupalConCPH-ról nem volt még időm írni, de ígérem annak is eljön az ideje.

Van még egy szörnyű nagy adósságom, hisz a nyár, az év és talán az új évezred egyik legnagyobb híre, hogy megjelent Nagy Gusztáv: Drupal 6 alapismeretek című könyve. Igen, jól látod az első magyar nyelven megjelent Drupal könyvről van szó. Ha nem bírod kivárni amíg megírom az ajánlást róla, ne habozz: Vedd meg, hidd el nem fogsz csalódni.

Na és akkor jöjjenek a hírek, linkek:

Building A Drupal Site or Module Documentation Site With Doxygen | Engineered Web A Drupal API modult használjuk alkalmazásaink dokumentálására, vagy inkább a Doxygen-t? Az író a Doxygent javasolja. Miért? Mert az így generált oldal csak HTML, JavaScript és kép elemeket tartalmaz szemben a Drupal API modullal, amihez mindenképpen PHP futtatása szükséges. Másrészt sokkal egyszerűbb és gyorsabb egy Doxygen-t használó oldal installálása.

Drupal működtetése Windows környezetben: Microsoft SQL server compatibility | drupal.org Let the DB Revolution Begin (MS SQL) | groups.drupal.org Installation of Drupal on Windows XP using Apache, Mysql and PHP Microsoft Web Platform Drupal 7 driver for SQL Server | drupal.org

Egy nagyszerű, célratörő magyar írás a témában: Drupal 7 telepítése Windows környezetben | Drupal

Project Mercury - Deploy High Performance Drupal Sites with Mercury on Ubuntu 9.10 (Karmic) - Linode Library Hogyan installáljunk fel a Linode VPS-re egy jó kis Drupal környezetet.

First beta release for Drupal-native mailinglist module | Kyle Mathews :: Dreams With In Mailman és Google Groups levelezési listákhoz hasonló alkalmazás az OG Mailinglist. Na ennek megjelent az első beta változata.

Step by Step Tutorial for Mapping in Drupal | Development Seed Hogyan tolhatod a tartalmaidat egyből térképre is? Választ ad neked a DevelopentSeed

Using Google to find Drupal sites Hány Drupal oldal van a világon? Lehet így is keresni, de Driesnek van egy sokkal tutibb megoldása. :)

Migrating your site to Pressflow & InnoDB: lessons and statistics | Dynamite Heads Még emlékszem ninja és lipilee előadására a második Drupal Konferencián. Ők is ezt mondták. Van viszont a hozzászólások között egy érdekesnek tűnő modul. Meg kellene nézni azt hiszem.

Mobile Web testing… What’s in my toolkit | Mobile Drupal Mobil teszteléshez jól jöhet pár emulátor. Persze, ha szeretnél segíteni, akkor nézd meg a Crescendo-t, kulcsi most készített hozzá a mobil sminket. Bármi hibát észlelsz, jelezd neki. :)

If you edit PHP code, please work with E_NOTICE turned on!!! | RandyFay.com Fejlesztéskor nem árt láthatóvá tenni minél több hibaüzenetet. Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is.

NodeOne talks Drupal: Views 3 + YQL | NodeOne A views 3 cserélhető, turbózható backenddel fog rendelkezni. Egy rövid kis videóban megnézhetjük, hogyan lehet rávenni a viewst, hogy a Yahoo Query Language legyen használatban mint kereső. YQL Views Query Backend | drupal.org És a modul

How to Make Public and Private Forums | Zivtech Hogyan készíts publikus és privát fórumot a Taxonomy Access Controll Lite segítségével.

Edge Side Includes - Wikipedia, the free encyclopedia Vajon meg fog-e jelenni az ESI a Drupal 8-ban?

Looking forward to Drupal 8 and using ESI | Heydon Consulting Vajon milyen lesz a Drupal 8? Mi az amit meg kell változtatni? Talán az egyik legizgalmasabb kérdés ma már, a Drupal egyik alap pillére a blokkok és régiók létének kérdése. Mivel a régiók és a bennük lévő blokkok minden oldal lekéréskor legenerálódnak. Az olyan régiók, amik csak a főoldalon jelennek meg, teljesen feleslegesen kerülnek renderelésre. A hetesben már kikapcsolható a Block modul és a megjelenést teljes egészében rá lehet bízni a Panels-re. Kérdés a nyolcasban megjelenik-e majd a Panels vagy egy teljesen új megoldást fogunk választani?

Drupal for Facebook, Quick posting to FB Streams | Tech-Wanderings of Greg Holsclaw Drupal és Facebook integráció. Felhasználó által beküldött tartalmak publikálása a Facebook oldalára.

L functions 101 - Vancouver Drupal Development, Alfresco Development and iPhone Development from Appnovation Tippek-trükkök az l() függvény segítségével.

Drupal Guilds Discussion Today! | Aaron Winborn Drupal diploma kezdeményezés.

Antonelli - Fluid Width Bartik | Drupal Themes & Design Új smink érhető el az Antonelli smink, mely a Bartik fluid változata.