RootCandy smink Ezen a héten a legtöbb bejegyzés a Drupal.org újratervezéséről szólt. A Drupal egy nagy tudású rugalmas rendszer. Ez a legnagyobb előnye és legnagyobb hátránya is egyben. Okos pszichológusok készítettek egy felmérést, melyben azt vizsgálták boldogabbak-e azok az emberek akik sok mindent megtehetnek. A megdöbbentő eredmény az lett, hogy azok az emberek akiknek kevés választási lehetőségük van sokkal boldogabbak mint azok akiknek számos lehetőség közül lehet választania. Hogy jön ez a Drupal használhatóságához? Hamarosan leírom. Addig is próbáljuk ki a RootCandy sminket és próbáljuk meg magunk megválaszolni ezt a kérdést.

http://ceardach.com/blog/2008/09/newbies-guide-contributed-drupal-modules Új fiúknak egy kis segítség az induláshoz.

http://www.dawhb.com/?p=409 Ha régi arc vagy és elég nagy akkor itt találhatsz munkát.

http://civicrm.org/node/451 Megjelent a CiviCRM legújabb verziója. Ez egy mind Drupal mind Joomla alá elérhető ügyfélkapcsolati rendszer.

http://www.innovatingtomorrow.net/blog/2008/10/free-drupal-theming-workshop Ingyenes képzés nemmesze ;)

http://www.opensourcery.com/blog/dylan-tack/creating-block-contributed-module Egy jó kis leírás, ami bemutatja a Drupal rugalmasságát. Adva van a forward modul, mely minden egyes node-hoz kirak egy linket. A linkre kattintva feljön egy űrlap, amivel el tudjuk küldeni ismerősünknek az oldalt. Ebben a jó kis leírásban azt mutatja be az író, hogy hogyan tudjuk a megoldani ennek a modulnak a segítségével, hogy bármelyik oldalunkat tovább tudja küldeni a látogatónk. Először is fogja a formot és belerakja egy block-ba. Aztán picit reszel rajta a form_alter_segítségével, majd lekapja a linket a node-ról. Ezután már csak a Drupal-lal kell tudatni, hogy van ám egy ilyen blokk tessék kirakni.

http://aaronwinborn.com/blogs/aaron/views-slideshow-views-2 megjelent a Views Slideshow Drupal hatosra írt verziója.

http://www.garfieldtech.com/blog/drupal-6-autoload Ha oop-ben programozunk, akkor lehet autoload hook-unk, ami automatikusan betölti a megfelelő osztályt. Ezen mekkorát mosolyogtam.

http://www.drupaltherapy.com/node/59 Egy új Drupal 6.x smink.

http://blog.boombatower.com/automated-patch-testing-(testing.drupal.org)-realized A Drupal 7 egyik legnagyobb erőssége az lesz, hogy maga a rendszer tartalmazni fog egy olyan eszköztárat, amivel automatikusan lehet majd tesztelni a különböző javításokat, újításokat. Természetesen már a Drupal6-nál is elérhető volt egy ilyen rendszer, de az még alapvetően a SimpleTest Osztályra épült. Ez a kis szösszenet egy külön bejegyzést is megér, de addig is egy kis olvasnivaló.

http://www.dogstar.org/drupal/content/seo-bible-jerri-l-ledford jó kis SEO könyv bemutatás.

http://www.slayerment.com/blog/drupal-ecommerce-vs-ubercart-which-shopping-cart-better Vajon melyik a jobb drupalos webshop építésére? A jó öreg E-Commerce vagy a feltörekvő Ubercart?

http://sotak.co.uk/rootcandy-alpha-release A hét végén jött a jó hír megjelent a RootCandy smink alpha (majdnem kész) verziója. Ez a smink alapvetően az adminisztrációs felülethez készült. Érdemes kipróbálni, mert nagyon jó.