Nemrég kezdtem bele az aktív blogolásba. Természetesen a Drupal rendszert választottam, mivel elég jól ismerem és kedvelem is igen nagyon. A Drupal viszont alaptelepítésben nem nagyon kedvez a bloggereknek, ugyanis egy frissen telepített Drupal elsősorban közösségi híroldal létrehozására nagyszerű. (ilyen például a drupal.hu) Számos beállítást kell megtennünk ahhoz, hogy egy elfogadhatóan működő blogot kapjunk és számos kiegészítő modult telepíteni a nagyszerű működéshez. A tökéletes működéshez azonban egy kis célmodulra lesz szükségünk. Fejlesztettem tehát egy kis modult, ami - az általam eddig megismert - problémákra nyújt gyors megoldást. Kérlek próbáld ki és mondd el a véleményed.

A modul két blokkot ad hozzá a rendszerhez és a tartalom beviteli űrlapot módosítja. Az első blokk a kattintási számot próbálja meg csökkenteni, ami egy lassú hálózatnál igen csak időspóroló tud lenni. Amikor az ember a hozzászólásokat (vagy trackback-eket) akarja adminisztrálni, akkor a következő klikkeket kell megtennie: Adminisztráció -> tartalmak kezelése -> hozzászólások -> elfogadási sor. Még ha a legtutibb admin_menu modult is használjuk akkor is minimum két klikkre lesz szükségünk ahhoz, hogy megtudjuk: nincsenek hozzászólások, tehát teljesen feleslegesen kattintgattuk halálra magunkat. Amikor tartalmat akarok létrehozni akkor is legalább kettőt kell klikkelnem. (Tartalom beküldés -> story) Ha telepítem az imce modult akkor pedig szintén két klikkre vagyok a fájljaim karbantartásától. (Saját adatok -> File managger) Egyelőre négy menüpont van benne. “Create new post” segítségével hozhatunk létre új blogbejegyzést (igazából egy story-t;)) Két link van ami csak akkor látszik, ha vannak hozzászólások vagy trackback-ek az elfogadási sorban. A linkek végén az elfogadatlan elemek számát is látjuk. A negyedik link pedig akkor létezik, ha feltelepítettük az IMCE modult és megfelelően beállítottuk. A második blokk az elkezdett, de be nem fejezett bejegyzéseket tartalmazza. Vagyis a nem publikáltakat. Amikor az embert megszállja az ihlet gyakran nekikezd egy bejegyzésnek, amit azután idő hiányában nem fejez be. Ekkor ki kell választania a közzétételi beállításoknál, hogy a bejegyzés még nem közzétett, majd rá kell kattintania a mentés gombra. (3 katt) Amikor egy ilyen bejegyzést szerkeszt és publikálni akarja, akkor egyrészt be kell állítania, hogy a bejegyzést közzétett legyen és törölnie kell a szerzői információknál a beküldés idejét. Csak eztán nyomhat a mentés gombra(5+ kat). Amennyiben nem töröljük a szerzői információkat akkor a bejegyzésünk az elkezdés dátumával fog megjelenni. Tehát sem a főoldalon sem az rss csatornánkban nem lesz jó helyen. A modul ezért két újabb gombot ad a tartalom beviteli űrlaphoz.

A modul innen letölthető. Hibákat, véleményeket, kérdéseket, kéréseket itt vagy a projekt ideiglenes fejlesztői oldalán várok.