Sokan kérdezték, mi lesz most velem? Jól eset ez a sok szeretet, ami az érdeklődésekből áradt. Leírom hát nektek mit tervezek 2014-re.

Úgy döntöttem az idei év a tanarurkerem.hu feltámasztásával fog eltelni. Szívem szakadt meg, amikor nem tudtam vele foglalkozni. Egyszerűn nem jutott rá idő az elmúlt három évben. Mint egy atomkatasztrófa által sújtott falu, úgy néz ki a honlap jelenleg. Ott vannak a használati tárgyak, a régóta kihűlt leves az asztalon az éppen megszelt kenyér mellett. Ha rápillantasz azt hiszed, nagy élet folyik itt, de ha jobban megfigyeled láthatod, hogy itt valami meghalt, megakadt, eltörött.

Pedig a tanarurkerem.hu egy igazi brand volt, ráadásul a szegmensben talán a legerősebb. A legnagyobb kihívást pont az fogja jelenteni, hogy ismét felnőjön és elérje azokat a pozíciókat, vagy akár meg is haladja, amiket egykor magáénak tudhatott.

Első lépésként újjá kell építeni a honlapot (most ne is nézd), mind motorilag, mind tartalmilag.

Ezután jöhet az, hogy újradefiniáljuk a virtuális térben létező megjelenését, a digitális ujjlenyomatát. Lekapargassuk az évek óta rárakódott nem kívánatos elemeket, és ráadjuk az új ruhát, mely fiatalos, tetterős, lendületes megjelenést kölcsönöz. Amilyen mindig is volt, vagy szeretett volna lenni.

Azonban ami igazán naggyá fogja tenni, az a közösség lesz, ami köréépül. Ez az amibe a legtöbb energiát kell fektetnem. A marketing kampányok azoknak fognak szólni, akik tudják mit akarnak a webtől és hajlandóak ezért az idejükből és pénzükből rááldozni.

Azok az induló kereskedők akik még nem tudják megfizetni a programozókat, de szeretnének sikereket elérni. Akik tudják, hogy később ez jól fog majd jönni, hisz nem fogják őket bevinni a málnásba. Tudják, hogy előbb utóbb cégük növekedni fog, és szakembereket kell majd alkalmazniuk, akiknek el kell majd mondani mit szeretnének úgy, hogy minél jobban megértsék.

Azokra is célozni fogok, akik weboldalak gyártásából élnek, akik az előző csoport professzionális kiszolgálására hajtanak. Ők azok akik nem érnek rá napokat böngészni a netes fórumokat, nekik instant tudás kell, egy igazi vitaminfröccs, ami irányt mutat és megadja a kezdő lökést.

Azok is számíthatnak majd rám, akik az emberi oldalát építik az országnak, akik gyerekeket tanítanak, önkénteseket fognak össze. Ők a társadalmi felelősségvállalás keretében fognak tudni csatlakozni a képzésekhez.

De nem csak a képzésen résztvevők közösségét szeretném felépíteni, hanem szeretném elérni azokat a szakembereket, akik egy-egy területen a szakmájuk csúcsát jelentik. Megfelelően mély és széles ismeretekkel rendelkeznek az adott területen és képesek ezt megosztani másokkal.

Végül de nem utolsósorban, szeretném, ha a tanarurkerem.hu, nem csak egy működő oldal lenne, hanem egy modell és eszközkészlet, mely segítségével bárki építhet tanulóköröket.

Nem lesz könnyű, nagyon nem, hisz azóta megjelent számos konkurencia. Legtöbbjüket ismerem, és tisztelem. Nagyszerű emberek, jól felépített képzésekkel. Meg kell találnom azokat a piaci réseket, amiket szabadon hagytak. Meg kell találnom azt a hangot, amivel megszólíthatom azokat, akiket ők nem tudtak. Biztos vagyok benne, hogy a kulcsival közösen kidolgozott konnektivista képzési modell, valamint a rövid 3-5 napos workshopok ilyen vonzerőt tudnak majd jelenteni. Előbbi a kisebb anyagi befektetést, de nagyobb önálló munkát befektetni szándékozókat, utóbbi a személyes interakciót előnyben részesítők számára lehet vonzó alternatíva a hosszú széttagolt képzések, vagy az interakciót nélkülöző online videók helyett.

Egyedül, ehhez a tervhez biztos kevés leszek, úgyhogy ha tudsz freelancer rendszergazdát, ügyintézőt, ügyfélkapcsolati menedzsert, grafikust, typográfust, ux-est, marketingest, szövegírót, vágót nyugodtan keress meg.

Ha ötleted van, vagy javaslatod, jöhet szeretettel várom. Ha szeretnél velem dolgozni, vagy részt venni a tanarurkerem.hu építésében, keress meg és beszéljünk. Egy kávéra mindenkivel lesz időm leülni. Ez a hetem már foglalt, de a jövő héten még vannak szabad helyek.