Az idei Amszterdami konferencia azért is volt különösen érdekes számomra, mert élőben láthattam Konstantin Kudryashov aka everzet előadását. Ha teheted nézd meg. Ne ijedj meg, ez egy szemléletformáló előadás, mely mindenki számára fogyasztható, a menedzsertől kezdve (nekik kötelező), a sitebuilderen át a backend fejlesztőig. Ha csak ez az egy előadás lett volna, már azt mondom, megérte elmenni.

Szerencsére számos jobbnál jobb programon vettem részt.

Már az első napon belevetettem magam a sprintbe és mentoráltam egy srácot, aki még sose vett részt abban a csodálatos közösségi munkában ami miatt a legtöbb fejlesztő szereti a Drupalt.

Ha nem a közösségi fejlesztői téren ültem, akkor általában BOF-okon vettem részt. Ezek olyan kötetlen beszélgetések, ahol az adott BOF szervezői egy rövid bemutató után átadják a szót a közönségnek. Ez lehetővé teszi azt, hogy egy adott témát, ne csak az előadó szemszögéből, hanem számos gyakorlati szemszögből járjunk körbe. Hallhattam az új TestBot-ról, a frontend tesztelés jövőjéről, és részt vettem a közösség vezetők megbeszélésén is, ahol megismerkedtem a Tunéziai közösség vezető alakjaival.

Egyszóval igyekeztem a közösségre koncentrálni ezen az egy héten, amit az első nap előtti közösségi csúcstalálkozóval indítottam, ahol a jövőre megrendezésre kerülő IronCamp szervezésébe folytam bele, lévén ezt a Magyar Drupal Közösség fogja szervezni Major Zsófi vezetésével.

Ez a bejegyzés most picit sűrűre sikeredett, mert régóta tervezem, hogy írok az élményeimről, de olyan nagy falatnak tűnt a rengeteg élmény rögzítése, hogy inkább úgy döntöttem, egy rövid, a legnagyobb élményekre koncentráló postot írok. Ha szívesen megtudnál többet a rendezvényről tőlem, akkor gyere el a Web Konferenciára, vagy a Drupal Hétvégére, vagy keres meg, egy ebédre mindig nyitott vagyok.