Ma reggel felkeltem és gondoltam átnézem mi érkezett a HTK01 kurzus résztvevőitől. Szomorúan tapasztaltam, hogy a kulcsi által megosztott címkék között pusztán egy új elem árválkodik. Amikor megnyitottam döbbenten tapasztaltam, hogy az egyetlen egy olvasatlan bejegyzés tőlem származik.(ezért nem is olvastam :D)

Mivel az osztalyterem.hu felhasználhatóság szempontjából hagy némi kívánnivalót maga után(sokat akar a szarka a felhasználói meg összezavarodnak) nekiláttam, hogy kiderítsem miről blogolnak a résztvevők.

Megyfigyeltem, hogy “az én feedem” beküldésére szolgáló “rss feed beküldése” menüpontot kevesen használták. Akik használták azoknak is a fele hibásan, hisz nem a feed urljét, hanem a blog urljét küldték be. Az egyik egy HTML formátumú forrásra, míg utóbbi egy valamilyen XML forrásra mutat. A különböző RSS szabványok közötti különbséget az osztalyterem.hu oldalon található olvasó/értelmező(reader/parser) képes kezelni, azonban a HTML-ből nem tudja kiszippantani az RSS információkat. Nem úgy a Google Reader ami képes felismerni ha nem RSS-ről van szó majd felderíteni és megkeresni az adott oldalhoz tartozó hírfolyamot.

Fogtam magam és rákattantam a résztvevők listájára és szépen megnyitogattam új füleken az adatlapon megadott blogokat. Nekiálltam szűrni. Kidobáltam azokat a “blogokat” amik statikus oldalak voltak, nem volt rajtuk a kurzussal kapcsolatos információ, vagy nagyon régen frissültek. Volt egy pár blog amelyen ugyan nem volt a kurzussal kapcsolatos információ mégis érdekesnek tűntek ezeket is elmentettem, de nem a htk01 hírcsoportba. :D

Nos máris kaptam 66 új bejegyzést amivel a mai reggel nem fogok végezni, úgyhogy reflexiót csak holnapra ígérek. :D

Ez így összegyűjtött bologat két okból osztanám meg. Egyrészt ha valaki észreveszi, hogy nincs rajta az szólhasson és felkerülhessen. Másrészt ha valaki nem akar az összegyűjtéssel szőrözni az csak kattinthasson és olvashasson. Emitt az összegyűjtött bloghalom: