Blog Aid - Drupal bloggereknek

Nemrég kezdtem bele az aktív blogolásba. Természetesen a Drupal rendszert választottam, mivel elég jól ismerem és kedvelem is igen nagyon. A Drupal viszont alaptelepítésben nem nagyon kedvez a bloggereknek, ugyanis egy frissen telepített Drupal elsősorban közösségi híroldal létrehozására nagyszerű. (ilyen például a drupal.hu) Számos beállítást kell megtennünk ahhoz, hogy egy elfogadhatóan működő blogot kapjunk és számos kiegészítő modult telepíteni a nagyszerű működéshez. A tökéletes működéshez azonban egy kis célmodulra lesz szükségünk. Fejlesztettem tehát egy kis modult, ami - az általam eddig megismert - problémákra nyújt gyors megoldást. Kérlek próbáld ki és mondd el a véleményed.

A modul két blokkot ad hozzá a rendszerhez és a tartalom beviteli űrlapot módosítja.
Az első blokk a kattintási számot próbálja meg csökkenteni, ami egy lassú hálózatnál igen csak időspóroló tud lenni. Amikor az ember a hozzászólásokat (vagy trackback-eket) akarja adminisztrálni, akkor a következő klikkeket kell megtennie: Adminisztráció -> tartalmak kezelése -> hozzászólások -> elfogadási sor. Még ha a legtutibb admin_menu modult is használjuk akkor is minimum két klikkre lesz szükségünk ahhoz, hogy megtudjuk: nincsenek hozzászólások, tehát teljesen feleslegesen kattintgattuk halálra magunkat. Amikor tartalmat akarok létrehozni akkor is legalább kettőt kell klikkelnem. (Tartalom beküldés -> story) Ha telepítem az imce modult akkor pedig szintén két klikkre vagyok a fájljaim karbantartásától. (Saját adatok -> File managger)
Egyelőre négy menüpont van benne. "Create new post" segítségével hozhatunk létre új blogbejegyzést (igazából egy story-t;)) Két link van ami csak akkor látszik, ha vannak hozzászólások vagy trackback-ek az elfogadási sorban. A linkek végén az elfogadatlan elemek számát is látjuk. A negyedik link pedig akkor létezik, ha feltelepítettük az IMCE modult és megfelelően beállítottuk.
A második blokk az elkezdett, de be nem fejezett bejegyzéseket tartalmazza. Vagyis a nem publikáltakat.
Amikor az embert megszállja az ihlet gyakran nekikezd egy bejegyzésnek, amit azután idő hiányában nem fejez be. Ekkor ki kell választania a közzétételi beállításoknál, hogy a bejegyzés még nem közzétett, majd rá kell kattintania a mentés gombra. (3 katt) Amikor egy ilyen bejegyzést szerkeszt és publikálni akarja, akkor egyrészt be kell állítania, hogy a bejegyzést közzétett legyen és törölnie kell a szerzői információknál a beküldés idejét. Csak eztán nyomhat a mentés gombra(5+ kat). Amennyiben nem töröljük a szerzői információkat akkor a bejegyzésünk az elkezdés dátumával fog megjelenni. Tehát sem a főoldalon sem az rss csatornánkban nem lesz jó helyen. A modul ezért két újabb gombot ad a tartalom beviteli űrlaphoz.

A modul innen letölthető. Hibákat, véleményeket, kérdéseket, kéréseket itt vagy a projekt ideiglenes fejlesztői oldalán várok.

CsatolmányMéret
Package icon blogaid.zip1.8 KB

Hozzászólások

Szia!

Futólag megnéztem a modul működését, nekem szépen működött. Nagyon hasznos kis stuff bloggereknek.

Üdv!

Szikar

Szuperül néz ki, gratula! Amit én hiányolok a Drupalból, az egy alapból normálisan felkonfigurált, sallangmentes WYSIWYG szerkesztő.

Köszi!

Rajta vagyok egyébként a WYSIWYG-es témán. Hamarosan leírom amit tapasztaltam.

pp

Úgy tudom, hogy a Drupal 7 -esben már lesz ilyen. PP modulja pedig jól jött, a Debrecenfalun sokat segít majd.
Mivel ilyen jó moduljaid vannak, ajánlok én is egyet, hasznos lehet a bloggoláshoz:
http://drupal.org/project/autosave

Lehet, hogy lesz de most nincs ;)

Megnézem ezt az autosave modult. Gondolkodtam azon, hogy egy ilyen JavaScriptes valami csuda jól jönne, de annyi mindenre kéne figyelni, hogy ihaj. Szóval egy ilyen modult jó sokat kéne tesztelni. Ha megnézed az autosave logját akkor láthatod, hogy IE7-ben nem ment, a TinyMCE-vel már megy, de ki tudja, hogy az fck és egyéb editorokkal menni fog-e stb. Szóval egy újabb kényelmi faktorhoz már rengeteget kéne dolgozni.
Ez az egyik legnagyobb nehézsége a Drupalnak, hogy alapból egy modult korrekten megírni nem kis feladat. Célfeladatra pikk-pakk megírsz egy modult, de egy olyat, amit általánosan lehet mindenfélére használni, na az már nem kis feladat!

pp

Ettől függetlenül, ha tudsz valami ilyesmi alternatívát, az hasznos lenne. :)

Egy "save and edit" gombon még gondolkodom, ami ugyan ide dobná vissza a cuccot, de egy ajax-os autosave-hez sokat kell dolgozni. Gondolj bele ha új a node, akkor nem tudod elmenteni, mert nincs nid-je. Ha a beviteli mezők tartalmát mented el akkor jól működik amíg nincs semmilyen ajax-os csoda ami változtatja a mezők számát tartalmát stb. Ha már létezik a modul akkor meg kérdés, hogy hova mented a változást. Ha ugyan oda mented, akkor egy már publikált node-on eszközölt javítás egyből megjelenik. Ha máshova, akkor mit is kell mentened?

Szóval ennek a megoldása nem egyszerű feladat ráadásul sokat kell tesztelni. ;)

pp

Egy "Save and Edit" tényleg sokat segítene még, beledolgozod valamikor? Hasznos modul, és így még hasznosabb lenne. :)