Ustream Producer a profi TV studió ingyen

Szeretnél televíziózni? Kipróbálnád milyen amikor online több(ezr)en néznek? Azt hiszed ez milliókba kerül?
Van egy jó hírem: Semmi másra nem lesz szükséged mint egy számítógép és egy kamera. Igen jól hallottad semmi más nem kell csak azok az eszközök amik már úgy is a rendelkezésedre állnak és éppen a segítségével olvasod ezt a bejegyzést. Ha nem lenne kamerád akkor ugorj le a helyi szaküzletbe és vedd meg a legolcsóbbat, indulásnak az is jó lesz. Eztán már nem kell mást csinálnod, mint letöltened a Ustream Producer ingyenes verzióját és regisztrálnod a http://ustream.tv webhelyre. Nem árt ha már induláskor létrehozol egy csatornát amiben majd az adások mennek. Hogy segítsem az indulást készítettem egy kis videót remélem segítségedre lesz majd. Én, hogy igazán profinak tűnjek feldobtam magam mögé egy takarót és az asztali lámpát reflektorként használva adok élénk színeket az arcomnak.

Ha tetszett a dolog és áldoznál rá természetesen a határ a csillagos ég. Mindjárt kezd azzal, hogy megveszed a Ustream Producer Pro verzióját amely számos plusz dologgal kecsegtet:

  • Bármennyi kamerát tud vezérelni. Az ingyenes verzió csak egyet tud. Gondolj bele veszel a gépedbe egy kártyát amin van négy firewire port ás máris egy négy kamerás stúdiód lehet szinte fillérekért.
  • Hihetetlen mennyiségű átmenet a képek között.
  • Rétegeket, címkéket és különböző "rátéteket"(overlay) használhatsz.
  • HDV forrás támogatás. (bármit is jelentsen. :D)
  • SD/HD bitráta támogatás.
  • 7 előre beállított kódolási mód, köztük a HD.
  • Képesség az adás helyi háttértárra való rögzítésére.
  • Támogatja a kép-a-képben tetszőleges átalakítását. Az ingyenes verzióban van három fixen rögzített lehetőség. pl. csak a bal sarokban és csak egy adott kép lehet. Ezt a PRO-ban szabadon variálhatjuk.

Körülbelül öt-hat ezer forintér már lehet olyan firewire kártyát venni ami több kamerát tud kezelni. Egy iskolai szakkörre pedig simán összejön négy-öt kamera, hisz szinte már minden családban van egy ilyen. Tehát ha barátaiddal négyen-öten összeálltok és összedobjátok az induláshoz szükséges pár ezer forintot akkor akár a kereskedelmi csatornákat megszégyenítő minőségben is képesek lesztek adásokat közvetíteni.
Hajrá! Hajrá!

Címkék: