Ember tervez, kezdődik a szólás mondás. Gondoltam ezt a hetet vezetékes net nélkül még féllábon is kibírom, hisz van mobil netem. Fél lábon még ki is bírtam volna, no de 1-2 K/sec sebességen? Úgy lelassultam, hogy csak most hétfő délután tudom megjelentetni a péntekre tervezett bejegyzést. Azt hiszem maradok a hétfőnél. :)

A hét egyértelműen a Drupal Hétvége programjának összeállításáról szólt. Goba vezetésével a konferencia lista tagjai ezerrel dolgoznak, hogy tartalmas és minden szempontból megfelelő programot rakjanak össze.

Idén olyan mennyiségű és olyan izgalmas előadások jöttek be, hogy már két párhuzamos szekciónál tartunk. Úgy néz azonban ki ezt háromra fel kell emelnünk, ha nem akarunk egyet se kihagyni. Nem kérem, hogy ezért támogasd a konferenciát, hisz támogatóinknak hála így is színvonalas rendezvényt tudunk majd szervezni. Érdemes azonban tudni, hogy ilyenkor nem csak a rendezvényre gyűjtünk. Az így begyűjtött adományokból kívánjuk működtetni a drupal.hu szerverét és támogatni a magyar fordítást is.

Egyszóval ha van marketing üzeneted amit szeretnél eljuttatni a konferencia résztvevőihez akkor ne tétovázz keress meg. Természetesen marketing üzenet nélkül is támogathatod a közösséget, ha úgy gondolod szeretnél hozzájárulni a közös programok szervezéséhez és egyéb céljaink megvalósításához.

No akkor jöjjenek a heti linkek:

Drupal Programozó (tuksi02) oklevél | csecsy.hu Hopp valaki kirakta az oklevelét a honlapjára. Tudtátok, hogy a bal alsó sarokban található linkkel leellenőrizhetitek, hogy az oklevél valódi? Láttatok máshol is ilyet a neten?

Gyors fejlesztési környezet | KYbest Rengeteg jó ötlet a KYbest oldalán Boobaa tollából. Mindenképpen ki kell próbálnod, ha fejlesztéssel foglalkozol! (na megyek veszek még egy kosár ramot a gépembe. :))

Intro I. | A Drupal csodálatos világa Gazsesz története: De volt egy olyan érzésem, hogy valami nagyszerű dolgoba csöppentem, csak még annyit tudok a Drupalról, mint egy naposcsibe az parciális deriválásról.

Hogyan vált belőlem drupalista | aboros.com Ádám története: Valami olyanban vagyok benne nyakig, ami kimeríthetetlenül sok érdekességet tartogat még számomra, minél többet tudok meg róla, annál többet akarok még tudni.

Hajas Tamás – Drupal 7 a gyakorlatban – újabb írás a PC World olvasóinak – thamas.hu Thamas újabb cikke jelent meg a PCWorldben a Drupalról. Irány az újságos. Szerintem ezzel a cikkel kaszál a PCWorld. A múlt havi számban (már nem az enyémben.) Thamas cikkén kívül semmilyen más új vagy érdekes információ nem volt benne. (Legalább is számomra. )

Minden link új ablakban | drupal.hu Hoppá… szantog Yoda mesteri magasságokban.

100+ Drupal Views tutorials and resources

Egy csepp Drupal | Mindig kicsivel több! Balázs Attila blogja. Tessék olvasni ezt is! Attila a Planetre nem akarod beküldeni? (mivel kitweeteltem Goba már fel is tette, úgyhogy a kérdés okafogyottá vált. :))

LMS (learning management system) | groups.drupal.org LMS Drupallal. Nekem az eszközökkel mindig az a bajom, hogy eszközök maradnak. A tanulás pedig módszertan kérdése nem eszközé. Természetesen kell az eszköz is, de nem azon van a hangsúly. Egy internetes oktatás például nem attól lesz hatékony, hogy az internetet mint eszközt használjuk, hanem attól, hogy le tudjuk vele küzdeni a térbeli és időbeli korlátokat. Térben és időben kvázi egy helyre lehet terelni hatalmas mennyiségű embert ezzel érve el minőségi változást. Az eszköz lényegtelen, ha a lehetőséget az előbbire megadja. Ha csak egy kicsit is csorbít ezen csak gátja a képzésnek. Mindenesetre érdekes csoport, csatlakozom is. :)