http://www.innovatingtomorrow.net/blog/2008/10/web-design-shirts Kockáknak kockapólót. Külön vicces lesz, hogy a kockákon kívül senki nem érti majd.

http://baheyeldin.com/technology/drupal/drupal-kittens-and-other-extinct-felines.html mentsük meg a kismacskákat!

http://association.drupal.org/node/258 hogyan szerezzünk pénzt Drupaltáborra

http://zivtech.com/blog/drag-and-drop-content-ordering sorba rendezhető listák views segítségével.

http://www.norio.be/blog/2008/10/displaying-taxonomy-term-description-top-drupal-view views sajnos nem jeleníti meg a kategória leírását amikor a kategóriába tartozó tartalmakat listázzuk. Ez zavaró lehet, hisz az alap működéskor ez megjelenik. Ennek a problémának az orvoslására találunk itt megoldást.

http://www.seo-expert-blog.com/tutorial/how-to-optimize-views-2-more-links-anchor-texts Ha van egy oldalunk, amelyen számos views által generált lista figyel blokkokban, akkor bizony számos “tovább” linkünk lesz. Ez SEO szempontból nem a legjobb, hisz a link szövege az bizony számít. Ebben a kis írásban úgy módosítják ezt a szöveget, hogy a view címe szerepeljen ott a szomorkás “more” felirat helyett.

http://www.nicklewis.org/node/993 Hát igen erre én is rájöttem már rég. Ne nevezzük ugyan úgy a modulunkat és sminkünket! Pl. Tegyük fel, hogy van egy cég hívjuk “Cég”-nek akinek fejlesztünk. Lesz egy modul amiben a szükséges funkcióbővítések vannak és lesz egy sminkünk. Ha mindkettőt “ceg”-nek hívjuk akkor bizony ez problémát fog jelenteni, hisz mindkettő a system táblába kerül be és bizony itt nem szerepelhet két azonos nevű elem. (vagyis szerepelhet éppen ez a probléma ;)) A lényeg, hogy ha modult készítünk akkor tegyünk a végére egy “_helper” utótagot, ha sminket készítünk akkor pedig a “_theme” utótagot. Ekkor lesz egy ceg_helper nevű modulunk és egy ceg_theme elnevezésű sminkünk.

http://www.nicklewis.org/node/994 A cikk írója semmi mást nem csinál, mint megpróbál 5 WYSIWYG editort telepíteni és megállapítani, hogy melyik a legjobb drupalos szerkesztő implementáció. Tehát nem magukat a szerkesztőket hasonlítja össze, hanem a drupal modulokat. A leírásból az derül ki akkor van a legkönnyebb dolgunk, ha az FCKEditorral kezdünk. Erről egyébként Tolmi és Boobaa is megemlékezik.

http://www.topnotchthemes.com/blog/081008/12-knockout-drupal-designs Agyhalottak meggyőzésére jól jöhet ez a 12 frankó Drupal dizájn. Aki egy picit is értelmes az elhiszi, hogy bármilyen webdizájnt rá lehet húzni egy drupalos oldalra. (persze csak akkor, ha a grafikus képes túllépni azon, hogy a szöveg élsimítását nem minden oldalon lehet beállítani)

http://heine.familiedeelstra.com/node/2177 vajon milyen veszélyeket rejthet egy apró kis kódsor?

http://www.slideshare.net/mirnazim/best-practices-for-drupal-developers-by-mir-nazim-drupal-camp-india-2008 Egy jó kis előadás az előbbi témához.

http://blog.boombatower.com/final-pieces-to-automated-patch-testing Automatikus tesztelésben az utolsó darabok is a helyükre kerülnek.

http://www.dawhb.com/?p=417 sok-sok drupalicon variáció

http://acquia.com/blog/kieran/acquia-and-drupal-security-team Az Acquia alkalmazottak a drupal biztonságára is figyelnek. ;)

http://mostrey.be/drupals-holy-trinity Drupal három pillére.

http://www.nicklewis.org/drupal-hackers-cookbook/menus/menu-navigation-links Formázott menük betöltése sminkváltozókba.

http://emmajane.net/node/844 sminkeljük meg a felhasználó adatait is.

http://aaronwinborn.com/blogs/aaron/do-youtube-with-drupal Youtube klón Drupallal. Egy kisvállalati belső oldalra biztos jó egy ilyen.

http://jeff.viapositiva.net/archives/2008/10/beginning-suspect-i-might-be-drupal-nerd pár hasznos és haszontalan modul és smink

http://www.webschuur.com/publications/blogs/2008-10-11-five_serious_security_issues_and_configurations_i_found_in_recent_clients_sites a biztonság kérem a biztonság.

http://learnbythedrop.com/drop/76 még egy videómegosztó.

http://2bits.com/articles/benchmarking-drupal-5x-vs-6x-which-one-faster.html Az ötös Drupal gyorsabb lenne mint a hatos?