A weblabor megújult arca Aki az elmúlt héten olvasta a http://planet.drupal.org oldalt az számos érdekes hírt fedezhetett fel rajta. Ezek közül csemegézek.

http://hojtsy.hu/blog/2008-sep-23/weblabor-hu-upgraded-drupal-4-6-6-4 Mindjárt kezdjük is a számomra legkedvesebb hírrel: Megújult a Weblabor. A dolog érdekessége, hogy ugyan azt az upgrade-t hajtották végre mint amit én is, tehát 4.6-os Drupalról álltak át a legfrissebb 6.4-es rendszerre. Velem ellentétben azonban nem néhány bejegyzés és a hozzájuk kapcsolódó kevés adatot kellett megőrizniük. Ezért aztán Goba nem azt az utat járta amit én, hanem egy komplett update scriptet írt a rendszerhez. Ezúton is gratulálok neki a szép munkához!

http://blamcast.net/articles/redesigning-drupal-project-pages Drupal.org újratervezéséről szól nagyon sok blogbejegyzés ez a drupal.org modul letöltő oldalának újratervezéséről szól.

http://robinmonks.com/2008/09/23/drupal-wordmark/ Az új Drupal Logo egy lehetséges formája.

http://hojtsy.hu/blog/2008-sep-23/drupal-make-waves-and-mysite-running-spotlight-fast Új Drupal szlogen, vagy jelmondat.

http://www.palantir.net/blog/new-book-drupal-6-javascript-and-jquery Új könyv Drupal 6 JavaScript és JQuery címen.

http://www.innovatingtomorrow.net/blog/2008/09/mustardseed-media-video-podcast Mustardseed Media nagyon jó Drupalos videókat készített ez a bejegyzés is azt méltatja.

http://socialcmsbuzz.com/45-drupal-sites-which-you-may-not-have-known-were-drupal-based-24092008/ 45 Drupal oldal amiről nem is sejtjük, hogy azok.

http://kevinhankens.com/content/drush-sweet http://www.starbowconsulting.com/node/103 Parancssoros Drupal interfész és installálása Windows-os rendszereken.

http://www.thingy-ma-jig.co.uk/blog/25-09-2008/relevant-content-gets-some-love Éppen a héten keresetem olyan modult, amivel egy node-hoz a hozzá kapcsolódó tartalmakat meg lehet jeleníteni. Egyetlen egy stabil verziót találtam a Similar By Terms modult, ami igen csak gyerekcipőben jár. A héten jelent meg a Relevant Content modul legújabb verziója, valamikor ki is fogom próbálni.

http://socialcmsbuzz.com/build-a-digg-clone-with-drigg-for-drupal-part-1-what-you-will-need-25092008/ Hogyan építsünk komplett Digg klónt Drupal segítségével.

http://www.smashingmagazine.com/2008/09/24/drupal-developers-toolbox/ Hajas Tamás magyarul megjelent írásának nyomdokaiba lépve egy jó kis gyűjtemény található itt.

http://socialcmsbuzz.com/wpscoop-wordpress-social-news-bookmarking-and-networking-25092008/ WP szociális háló Drupallal feszítve.

http://sotak.co.uk/rootcandy-update-clean-up-icon Rootcandy új verziója. Mi is az a Rootcandy? Egy nagyszerű szép csilli-villi adminisztrációs felület. Egyelőre még dev állapotú, ezért éles oldalra nem ajánlott. Egy próbát azonban megér!

http://www.lullabot.com/blog/simpleviews-demo A Views modul egyik legnagyobb hibája, hogy a rengeteg beállítási lehetőség miatt nagyon sok memóriát eszik. Sokan nem is tudják, hogy nem maga a Views modul eszi azt a sok memóriát, hanem a ViewsUI modul. Ez a modult teszi lehetővé, hogy összekattintgassuk a nézeteinket. A Views modul csak ezek megjelenítéséért felel. A ViewsUI modul másik hibájai ugyan ide vezethető vissza. Annyi mindent be lehet állítani, hogy egy kezdő valószínűleg magába fordul amikor meglátja a kezelőfelületet. Én ezt csak vizuális terrorizmusnak szoktam hívni a tanfolyamokon. A Jeff Eaton ezért is készítette el a SimpleViews modult, melyen kevés dolgot lehet beállítani, de azt igen egyszerűen lehet megtenni.

http://sotak.co.uk/calendar-icons-revisited-bubble-with-comment-count Ötletes buborék hozzászólás-szám a naptár felett.

http://www.masterthebusiness.com/blogs/corey_smith/why_i_moved_wordpress_drupal_ndash_top_ten_list Sokan mondják, hogy a legjobb Blog motor a WP. Ezt nem is kétlem. Azonban, ha nem csak egy blog kell lehet jobb választás a Drupal. Egy próbát megér ez is. ;)

pp