Jelentős változáson esett át a Drupal Miner API. A legfontosabb talán az, hogy szétválasztottam az egybegyúrt modult három részre. Egy modulra ami a Miner API-hoz való hozzáférést teszi lehetővé, valamint azt, hogy bárki aki megfelelő Drupal modulfejlesztési ismeretekkel rendelkezik könnyedén tudja használni a Miner API szolgáltatásait annak alapos ismerete nélkül. Valamint másik két egyszerű modulra, melyekkel ki lehet próbálni a működést.

Miner API modul

Ez egy nagyon egyszerű kis modul nem csinál semmi látványosat. Lehetővé teszi, hogy egy helyen állítsuk be a Miner.hu által adott user és code értékeket, valamint a Miner API által biztosított funkciókat egyszerű php-s funkciókkal tudjuk elérni. A paraméterezésük értelmezése elolvasható a Miner API leírásban. Mindegyik függvény visszatérési értéke egy tömb, melyek értelmezéséhez szintén a MinerAPI leírásban találhatunk útmutatót. A függvények a következők:

<?php function miner_api_trends(); function miner_api_search($query[,$itemsperpage,$page]); function miner_api_links($query[,$itemsperpage,$page]); ?>

A Miner trendeket jeleníti meg. Itt is történt egy kis csinosítást ugyanis most már a listát a Drupal sminkelő rendszerén keresztül jeleníti meg így lehetőségünk van a kód megváltoztatása nélkül más kinézetet adni a listának. Tervezem a jövőben, hogy lehessen limitet szabni a lista nagyságának, valamint a nem megjelenített elemeket egy külön oldalon lehessen megnézni.

A modul azt mutatja meg, hogy kik linkelnek az oldalunkra. Itt is tervben van a sminkelhető kialakítás, valamint a limit és a lapozható lista is.