Sikerült beállítanom a wifit, úgyhogy közvetítés továbbiakban a ustream.tv-n lesz. Első ilyen napunkon hét nézőnk volt.

Érdemes beletekerni a videóba.(megpróbálom feltolni a youtube-ra hátha ott nem kell. Na a Youtubra nem lehet feltölteni, mert hosszabb mint tíz perc. Tekerjetek bele és akkor jó lesz.)

Ebédkor történtek velünk érdekes dolgok. Állítólag hosszú éveken keresztül csak ilyeneket lehetett enni Amerikában. Azért azt tudni kell, hogy ott iszonyatosan jól csinálják. Itt meg nem annyira.

A nap végén beszélgettünk egy jót:

Azt nem tudom, hogy amikor a poszt megjelenik akkor a Youtube videó már át lesz konvertálva, de az biztos, hogy a másik kettőt már nézhetitek. Sikerült csatlakoznom ugyanis a mobiltelefonnal a Wifi hálózatra, így terveimnek megfelelően tudtam használni a Ustream.tv kisalkalmazását. M E G D Ö B B E N T Ő. Kell hozzá egy telefon, ami tud Wifi-t és van benne kamera. Ezen kívül már csak a Ustream alkalmazását kell telepíteni és már indulhat is a móka. Az alkalmazás két dolgot tud. Egyrészt lehet vele felvenni videót. Na és, a telefonnal is lehet. Igen, lehet. Ahhoz azonban, hogy online legyen először át kell tölteni a kompjúterre, azután egyesével fel kell tölteni a Youtubera(ez tegnap két órámba került), majd meg kell várni amíg a Youtube enkódolja és utána mehet csak a post. Evvel szemben amikor a telefonon megnyomom a stop gombot rá egy percre már online nézhető a videó. Ugyanis a videó nem a telefonon tárolódik, hanem a Ustream szerverén. WOW! Erre nem tudok mást mondani. A másik amit lehet a telefonnal az az online broadcast, vagyis az élő közvetítés. Megnyomod a gombot és már megy is a stream. Sajnos vagy a telefon, vagy a hálózat szűk keresztmetszete miatt, ha egyszerre fel is veszek és online is közvetítek akkor elég furcsa dolgok történnek. Hogy miért jó ez nekem, arra könnyedén rá lehet jönni, ha megnézitek a tegnapi és a mai napról szóló blogpost idejét.