Acquia

Index.hu Drupal alapokon, avagy nem minden az aminek látszik.

Index.hu Drupal alapokon. Nem minden az aminek látszik.Picit több mint egy hónapja jött ki az Acquia a Drupal Stack Installerrel. Ez a csomag lehetővé teszi, hogy a lehető legegyszerűbben installáljunk egy vagy több tesztkörnyezetet az asztali gépünkre. Erről be is számoltam. Amiért most megint billentyűzetet ragadtam az az, hogy kijött egy újabb kiadás, mely két nagyszerű újdonságot tartalmaz.
Az egyik leggyakoribb probléma a Drupal tesztkörnyezetekkel, hogy nem olyan könnyű rávenni egy helyi gépet a levélküldésre. Ezt orvosolja az egyik újítást. Lehetővé teszi ugyanis, hogy immár a tesztkörnyezetről is tudjunk leveleket küldeni. Hurrá.
A másik nagy újdonsága a rendszernek, hogy egyszerre több tesztkörnyezetet is könnyedén kialakíthatunk vele. Tehát most már nem kell görcsölnünk az alkönyvtárakkal. Egyszerűen csak beállítjuk, hogy milyen domaint akarunk és már működik is a dolog.
Viccesebb kedvű olvasóink megpróbálhatják mi van akkor, ha az index.hu szerepel a domain mezőben és a portot a szabványos nyolcvanas(80) portra állítják.
Engem meggyőzött. Ha Windows alatt fejlesztenék biztos ezt használnám.

Még egyszerűbben kipróbálható a Drupal

Aquia Drupal Control PanelAmikor az ember szeretné kipróbálni a Drupalt először is szüksége lesz valamilyen tesztkörnyezetre. A lehető legrosszabb választás, ha egy magyar ingyenes tárhelyen próbálkozik az ember, hisz azokon annyi a korlátozás, hogy csak igen nehezen lehet életet lehelni egy Drupalba rajtuk. A másik lehetőség, hogy egy XAMPP vagy WAMPP szervert küzd fel az ember a gépére és azzal próbálkozik. Az Acquia jóvoltából most a dolgunk még egyszerűbb lett. Kiadták ugyanis az Acquia Drupal stack installert. Ez egy olyan telepítő, mely tartalmaz egy webszervert, egy adatbázis szervert, egy komplett Acquia Drupalt valamint egy vezérlőpultot. Semmi más dolgunk nincs már, csak letölteni az operációs rendszerünknek megfelelő verziót és telepíteni azt. Mivel a különböző Linux disztribúciókra általában csomagból elérhető a Drupal ezért nincs abban semmi meglepő, hogy csak Windowsos és Maces verziója van csak a programnak. Nézzük akkor milyen egyszerű is telepíteni a Drupalt!