Tegnap ismét volt egy nagyszerű JavaScript Meetup. Négy előadást hallgathatott meg a nagyérdemű a Colabsban.

Az első előadásban Farkas Máté mutatta be a Web Workert. Ez egy többszálúságot lehetővé tevő js könyvtárcsomag, mely segítségével félelmetes sebességű programokat írhatunk. Persze nem a sebesség nő, hanem a felhasználói érzés lesz sokkal tisztább szárazabb. El tudjuk kerülni vele, hogy egy egy izmosabb js lefagyassza a böngészőt, tetszhalott állapotba juttatva azt.

A második előadó - ern0 - bemutatta a DOMAssistant függvénykönyvtárat, melyet elsősorban kezdő JS felhasználóknak ajánlott. Az elmondása alapján a DOMAssistant egy kicsi, gyors függvénykönyvtár, mely bár nem tud túl sokat, de könnyedén tanulható.

Egy rövid szünet után Fejér Sándor mutatta be az Ext.Core keretrendszert. Ez a keretrendszer tulajdonképpen nem más mint az Ext.JS egy karcsúsított változata. Nem tud sok mindent, de azt gyorsan és precízen végzi el. Ráadásul az Ext.JS-ben megszokott szintaktika használható benne.

Az utolsó előadásban Fodor Márton bemutatta az előző hónapban végzett felmérés eredményeit, valamint kisorsolásra került egy IPodTouch.

Ismét volt verseny és eredményhirdetés a nyertes díja egy könyv volt.

A szervezők ismét kitettek magukért érdekes témákat hallgathattunk, jó előadóktól, kellemes környezetben, jól szervezetten. Köszönet nekik!

Az esemény végére érkezett LacKac és őrületes bejelentést tett. Hogy micsodát? Hát figyeljétek a Budapest.js meetup vagy facebook oldalát, higgyétek el megéri. A következő meetup akkora lesz, hogy nagyon nagy. Tényleg.