Egy átállás során létrehozott teszt rendszert beindexelt a Google. Mivel a teszt rendszeren nem valós és elavult információk vannak mindenképpen meg kellett oldani, hogy a Google az átmozgatásról értesüljön és a keresési találatok a megfelelő helyre mutassanak.

Ezért aztán felraktam egy kis PHP fájlt az index.php helyére és töröltem mindent.

header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
if (isset($_SERVER['REDIRECT_ERROR_NOTES'])) {
  header('Location: http://www.oldalam.hu'. $_SERVER['REQUEST_URI']);
}
else if (isset($_GET['q']) && $_GET['q']!='') {
  $paths=explode('/',$_GET['q']);
  foreach ($paths as $key => $val) {
    $paths[$key] = urlencode($val);
  }
  header('Location: http://www.oldalam.hu?q='. implode('/',$paths));
}
else {
  header('Location: http://www.oldalam.hu');
}
exit();
?>```

Mint látszik azzal kezdem, hogy egy *Moved Permanetly* fejlécet kiküldök, hogy ha valamelyik kereső újraindexelné ezt az oldalt értesüljön a változásokról. Ezután három lehetőség van.
Nem talál egy fájlt a webszerver és ezért kerül a vezérlés az index.php-ra (mod_rewrite), valamilyen drupalos útvonalat akar lekérni a böngésző vagy a főoldalt akarja nézni a látogató. Mindhárom esetben a neki megfelelő új helyre irányítjuk át a böngészőt. Ezáltal, ha valaki a keresőkből érkezik a tesztoldalunkra, akkor sitty-sutty az új és megbízható oldalunkra érkezik. Ráadásul valószínűleg észre se veszi a turpisságot. ;)

Azt, hogy egy tesztoldalunkat eltárolta-e egy kereső könnyedén ellenőrizhetjük. Googlenél írjuk be a kereső mezőbe, hogy *site:teszt.oldalam.hu*. 

Persze kérdezhetnénk, miért nem védtem egy kis .htaccess és .htpasswd fájllal az oldalt. A válasz egyszerű a szolgáltató ahonnan - számos probléma miatt - a tesztelés után elhoztuk az oldalt nem támogatta a .htaccess-t. Megmondom őszintén még álmomban sem gondoltam, hogy közel egy év után, miután elhoztuk tőlük az oldalt még mindig elérhető a tesztoldal és azt sem, hogy az akkor kapott név és jelszó párossal ki tudom javítani a hibát.